В ефірі програми «Романенко. Бесіди» український правник та громадський активіст Геннадій Друзенко висловив свою думку щодо перейменування Московського проспекту в проспект Степана Бандери та розповів, чому нинішня стратегія декомунізації позбавляє Україну шансу по-справжньому позбутись радянських пережитків.

«Це вирок усій цій фейковій декомунізації. Якби був живий Степан Бандера, він би точно не радів від оцього, знаєте, перефарбовування іржавих мостів в жовто-блакитний колір. Питання ж у тому, щоб зробити українське конкурентоспроможним і показати, що воно краще за радянське», - вважає правник.

Він зазначив, що його зокрема дивує те, що нічого не змінилось у ключовому моменті – судочинстві, окрім пошиву мантії та значка у суддів – замість радянського герба з’явився український тризуб.

«Сутність не змінилась. І замість перейменувань оцих і боротьби за те, яка наліпка має бути, треба боротись за сутність. Якщо у вас під українським прапором те саме лайно, яке було в пізньому радянському союзі – несправделиве, антилюдяне, абсолютно погано освічене, яке не може не те, що переконливе рішення написати, а хоча б коми правильно розставити в рішенні, то навіщо ганьбити Україну? Залиште її для того, на що буде гордо підняти український прапор», - каже Друзенко.

Він зазначає, що таких українських феноменів, якими можна пишатися, є достатньо, зокрема Добробати, волонтерство , наша ІТ-індустрія, над якими не соромно піднімати український прапор. При цьому, Друзенко вважає, що піднімаючи наш прапор над абсолютно радянською сутністю, ми забираємо в України шанс на справжню декомунізацію і так само перетворюємо її на радянський союз.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Правник вважає, що правильну стратегію, як зробити національне модним, обрав лідер Казахстану Нурсултан Назарбаєв.

«Що робить Назарбаєв - він просто бере і показує, що якщо Радянський Союз це була Алмата, то новий Казахстан - це Астана. І ти бачиш, що це дійсно прорив, майбутнє, це місто, яке виглядає абсолютно футуристично, яке дуже зручне, дуже правильно побудоване, із зовсім іншою естетикою і технологічністю. Отак треба будувати Україну», - заявляє Друзенко.

Раніше Знай.ua повідомляв, що на Харківщині «живе» Ленін, який втік від декомунізації.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Харкові Григоренко «переміг» Жукова.