В ефірі програми «Суб’єктивно» з Янікою Мерило заступник Міністра охорони здоров'я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер розповів про ефективність роботи всеукраїнського контакт-центру МОЗ з протидії поширенню COVID-19.

За його словами, цей контактний центр – це один з тих проектів, робота яких дійсно відчувається. Він розповів, що до центру можуть дзвонити не лише люди, що хворіють, але й ті, що перенесли хворобу і мають відчуття тривоги або яким виписали лікування.

«Людина не залишається у будь-якому випадку наодинці. Це той контактний центр, який ми брали за основу, у нас є кодове слово – «турбота», - відмічає Кучер.

Заступник міністра розповідає, що йому телефонують щоденно з різних питань щодо покращення умов, проблем із місцями в лікарнях, перебігу хвороби тощо, і система побудована таким чином, що кожна людина може зателефонувати в контакт-центр, за основу побудови якого МОЗ брали роботу консьєрж-сервісів пристойних банків.

«Ми призначили в кожному регіоні відповідальних. В чому ідея: по-перше, можна додзвонитись. По-друге, якщо дзвінок обірвався – тобі передзвонять, ти точно додзвонишся, оператори точно відповідають за якість обслуговування, відповідають на рівні свого, як мінімум, морального здоров’я і я за цим слідкую», - каже Кучер.

Популярні новини зараз

Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити

40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Він зазначає, що у працівників контакт-центру серйозна база знань. При підготовці спеціалістів оцифрували базу знань урядового контакт-центру, МОЗ, Національної служби здоров’я України, а також весь потік негативних коментарів та відгуків із соціальних мереж, аби підготувати працівників контакт-центру до всіх базових питань.

«Наприклад, людина лежить під лікарнею, а їй кажуть, що немає місць, не беремо – ну є ж таке. Треба зателефонувати нам – ми найдемо цього лікаря, який це сказав і, повірте, в цьому випадку ми з цим розберемось. Потрібно дзвонити. Ми все фіксуємо і те, що ми зробимо далі, ми теж про це повідомимо. Людині передзвонюють і не суху відповідь скажуть: «Ваше звернення оброблено, гуляйте». Ми пояснимо, що ми робили, як ми робили», - розповідає заступник міністра.

Він запевняє, що є не один є випадок, коли така налагоджена робота контакт-центру дійсно допомогла людям. Тож у випадку виникнення питань чи проблем необхідно телефонувати до них, оскільки вони мають механізм, як вирішувати проблемні випадки.

«Навіть якщо ми одній людині допомогли – значить воно того варте», - підсумував Кучер.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що адаптивний карантин почав діяти: що заборонено на всій території України.

Раніше Шкарлет пояснив, коли в Україні закінчиться карантин.