Введення сенсорної кнопки в Україні стало справжньою революцією: це приведе до кінця «кнопкодавства» українських депутатів.

Так заявив у своєму блозі політолог Тарас Загородній.

«У Верховній Раді була нарешті введена сенсорна кнопка, яка дозволить виключити голосування за іншого депутата», - розповідає політолог і називає цю подію революцією, справжньою і непомітною.

Сенсорну кнопку, яка виключає можливість проголосувати замість іншого депутата, презентували ще в далекому 2008 році. Отже, винаходу вже 13 років, але весь цей час український парламент його ігнорував.

«Це дозволяло проводити багато дуже спірних законопроектів, породило таке явище в нашому парламенті, як “піаністи”, коли один міг проголосувати за багатьох», - пояснює Загородній недоліки старої системи. Наприклад, одна людина могла натиснути кнопку замість ще 15-20 депутатів. Ця ситуація зі свого боку викликала лише негативне враження та зневагу парламентів інших держав щодо України.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Отож, на думку експерта, замість ведення кримінальних справ за «кнопкодавство» можна просто ввести сенсорну кнопку. Мовляв, це стане справжнім проривом в українському парламенті.

«Так ось, нарешті ця кнопка введена в дію, нарешті цей парламент запровадив цю тиху революцію. Іде ціла епоха і це - великий-великий позитив», - підсумовує Загородній.

Нагадаємо, Кущ пояснює необхідність введення податку соціальної справедливості.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що криптовалюта може знищити бюрократію в Україні.