Купівля Метінвестом підприємств "Покровської вугільної групи" дозволить компанії вити на повне самозабезпечення в коксівному вугіллі.

Про це повідомляється на сайті компанії.

За інформацією компанії, Метінвест придбав пакет акцій кількох підприємств "Покровської вугільної групи«, ключовими з яких є Шахтоуправління» Покровське" і Свято-Варваринська збагачувальна фабрика.

За словами гендиректора Метінвесту Юрія Риженкова, придбання цих активів дозволить компанії самостійно забезпечувати свої потреби в сировині для виплавки чавуну.

"Це важливе для нас придбання. В останні кілька років Група зазнала постійного дефіциту в коксівному вугіллі. Тепер же ми досягли повного самозабезпечення цією сировиною, що робить нашу вертикальну інтеграцію ще міцнішою.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Наступним кроком стане інтеграція нових активів в групу для посилення синергії», - сказав Риженков.

У компанії повідомили, що Шахтоуправління «Покровське» виробляє високоякісне вугілля марки К, яке використовується для виробництва металургійного коксу. Мінеральні ресурси і запаси шахтоуправління за методикою JORC станом на 1 січня 2019 року склали 248 млн тонн і 151 млн тонн відповідно, чого достатньо для забезпечення виробництва мінімум на 30 років. Проектна потужність збагачення Свято-Варваринської збагачувальної фабрики становить близько 8 млн тонн рядового коксівного вугілля на рік.

Нагадаємо, Метінвест отримав схвалення Антимонопольного комітету України строком на один рік на отримання контролю над деякими підприємствами, що входять до складу Покровської вугільної групи, в жовтні 2020 року.