У своєму блозі політолог Руслан Бізяєв розповів про останні новини освоєння космосу, зокрема Червоної планети - Марсу, який, за його словами, є єдиним теоретичним запасним аеродромах для людства.

«Марсохід НАСА" Персеверанс ", який пережив в ніч з 19 на 20 лютого" сім хвилин жаху", благополучно опустився на поверхню Червоної планети і найближчим часом займеться пошуком слідів колишнього життя в районі стародавнього кратера Езеро», - розповідає політолог.

Він каже, що американський ровер став третьою науковою експедицією, яка дісталася до Марса за останні 10 днів. Минулого тижня до планети натурально вишикувалася черга: спочатку на марсіанську орбіту вчені успішно вивели міжпланетну станцію "Аль-Амаль" (першу в історії ОАЕ і всього близькосхідного регіону), незабаром за нею пішов китайський орбітальний зонд "Тяньвень-1". Тепер їх наздогнав і "Персеверанс".

«З огляду на те, що до того запуски до Марсу вдавалися лише чотирьом космічним державам (СРСР/Росія, США, Індія і Євросоюз), за неповні два тижні список країн-першопрохідців Червоної планети розрісся в півтора рази», - зазначає Бізяєв.

Він розповів, професор Еліс Горман, радник Асоціації космічної індустрії Австралії і віце-президент відділення Американського інституту аеронавтики і астронавтики в Аделаїді вважає, що Марс - це в певному сенсі той же Місяць, тільки з поправкою на кілька десятиліть. Коли в 60-ті роки минулого століття у людства з'явилися технології, що дозволяють дістатися до Місяця, він відразу ж перетворився в бажану ціль, ставши найважливішим стратегічним пунктом космічної гонки. Також, на думку професора, країна, якій вдасться створити першу марсіанську базу, назавжди увійде в історію підкорення космосу, але везти туди людей їй здається абсолютно зайвим.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

«Умови на Червоній планеті вкрай ворожі і вимагають досить складного і дорогого захисного спорядження, пояснює вона. Марс удвічі менший від Землі в діаметрі і в 10 разів легше, розріджена атмосфера планети непридатна для дихання, тиск на поверхні менше земного в 160 раз, клімат мінливий, а пилові бурі іноді майже повністю приховують поверхню планети. І все ж, на думку більшості експертів, при всіх очевидних труднощах, саме Марс на сьогоднішній день залишається для землян єдиним "запасним аеродромом" на випадок термінової евакуації - нехай поки і теоретичним», - заявляє Бізяєв.

Раніше Бізяєв заявив, що люди, їх воля і знання стають критерієм успіху в ХХІ столітті.

Нагадаємо, Знай.ua розповсюдив підрахунки економіста Куща: Україна переплачує за розміщення боргових зобов'язань.