У програмі «Романенко. Бесіди» політтехнолог Максим Карижський заявив, що Україна, будучи оточеною трьома цивілізаціями, не може визначити, до якої із них хоче ввійти.

Експерт розповідає, що прийшов час Україні визначитися, де вона хоче перебувати в майбутньому, йдеться про наступні 30, 50 і навіть 100 років. «У нас на півночі є Росія, у нас є умовно Західний світ і через кілька прокладок у нас є Азія», - окреслив він три цивілізації, між якими перебуває країна.

Тим не менш, Україна досі не визначила свій політичний курс у цій ситуації. Карижський пояснює, що держава не в тому положенні, що, наприклад, Австралія, це не віддалений острівний материк, у якого немає сусідів, Україна оточена трьома цивілізаціями, трьома потужними силами, тому займати позицію якогось нейтралітету неможливо.

«Ось ці всі здибанки, які були останні 30 років - вони насправді не мають значення ніякого», - вважає політтехнолог. Він каже, що найближчим часом потрібно або все ж таки зробити свій вибір, або зробити рівнозначну пропозицію на міжнародній арені.

Нагадаємо, Карижський заявив, що в минулому нема відповідей на те, якою бути Україні.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що футуролог пояснив, чому важливо зберегти українську мову.