Український підприємиця та експертка з міжнародного видавництва і журналістики Елліна Шнурко-Табакова в програмі Яніки Меріло «Суб'єктивно з Янікою Меріло» розповіла про значення перемоги у війні з РФ і про реформу державно-просвітницької діяльності в Росії.

«Я вважаю, що найважливіше для України – це перемога у війні з Росією. Існування моїх близьких друзів, мого бізнесу і моєї країни, на жаль, залежать від цієї війни. І, безумовно, ми повинні виставити критерій: для одних це спільний кордон з Грузією, для інших – відновлення кордонів 2014 року. У будь-якому випадку війна визначальна», - зазначила Шнурко-Табакова.

На думку експертки, ця війна позначається на безлічі аспектах, таких як Північний потік, європейські відносини та союз із США.

«Тому я намагаюся розуміти все у російському суспільстві, намагаюся розуміти їх порядок денний. Я вважаю, що у нас це пройшло непоміченим, але черговий крок до «хунти» там дійсно зроблений, тому що там тепер ліцензування державно-просвітницької діяльності. Зрозуміло, що хотіли просвіту політичну, перш за все, взяти під контроль, але в підсумку там і фізика і математика потрапила», - сказала експертка.

На думку гостя програми, обов'язкове ліцензування державно-просвітницької діяльності в Росії це чергове перекриття кисню росіянам. Нагадаємо, що Держдума прийняла закон «Про освіту в Російській Федерації», який забороняє вести просвітницьку діяльність без певного дозволу, нібито щоб відгородити школярів і студентів від шкідливої ​​інформації.

Популярні новини зараз

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Показати ще

Нагадаємо, для Знай.ua Говорун пояснив, чому Революція Гідності показала модель, до якої Україна має прагнути

Раніше Знай.ua публікував заяву Сушка, що держава любить отримувати допомогу.