Україна зі своїм потенціалом і союзниками намалювали Путіну червону лінію, яку він не перейшов. Про це розповів генерал-лейтенант у запасі, кандидат військових наук Ігор Романенко у програмі блогера Мирослави Бобровської «А як насправді» на YouTube.

«Початок бойових дій в Україні обернувся б для Путіна більшими втратами, ніж досягненнями, які ще були під питанням. Путін досить недурний, тому він робить аналіз перед тим, як здійснювати будь-яку дію. Захоплення Криму РФ планувала кілька разів. Генштаб РФ багато разів відпрацьовував плани із захоплення, ми пам'ятаємо конфлікт з островом Тузла – це був один з планів», - розповів він.

Романенко підкреслив, що дії по Криму здійснилися, коли Україна була найбільш ослаблена і в нас не було фактично військово-політичного керівництва. В даному випадку Путін ефективно цим скористався і досяг своєї мети.

«Тому всім треба чітко уявляти, на що він здатний. Зараз він оцінив ситуацію і не ризикнув. Чому останні сім років Путін намагається вирішити питання без інтенсивної війни? Тому що за оцінками експертів для них це менш затратно. Велика війна - це завжди дуже дорого і дестабілізаційно всередині країни», - сказав він.

Романенко резюмував, що у вересні в РФ плануються вибори і Путіну треба було бути впевненим в короткій і переможній війни. Це виявилося під питанням у зв'язку з підготовкою України та її союзників. Він це оцінив і далі не пішов. Проте своїми діями Путін змусив з ним рахуватися і зустрічатися.

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що заморожуючи конфлікт, якщо ти не вирішуєш проблему, то проблема вирішує тебе.

Також раніше Савченко розповідала, що геополітичну карту вже почали ділити по-новому.