Бухгалтер, економічний експерт Юлія Глушко в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» висловилася про новий податковий звіт, який ввело Міністерство фінансів України.

«Звіт новий називається 4-ДФ. Це нібито зведене «покращення для бухгалтерів»... Ми раніше здавали помісячно звіт по ЄСВ (єдиний соціальний внесок). Це вклад, який ми платимо соціально незахищеним верствам населення. Туди входять 22% або у нас є пільгові 8,41% – для людей з інвалідністю. І ми туди показували всіх тих, хто йде на пенсію за віком, людей, які вирішили в цей складний кризовий час таки народити дітей – вони у нас теж отримують соціальне забезпечення, також у нас, я вже сказала, інваліди. І цей же звіт читає фонд безробіття, він його розуміє. Ну, іноді, на жаль, з огляду на те, що корона – вмирають люди – вони теж отримують допомогу від держави», - говорить експерт.

За її словами, щоб цій людині нарахували допомогу, органи повинні бачити її фонд заробітної плати.

«Ще один звіт – квартальний – ПДФО (податок на доходи фізичних осіб). У ПДФО ми ще показували ФОПів, яким ми заплатили як фізичним особам, які самозайняті. Ми там їх теж показували по їхньому номеру. Тепер це все об'єднали! І якщо, не дай Бог, у нас один співробітник вирішив в цьому місяці захворіти, народити і скоротитися – ось це скільки разів він вирішив, стільки тепер буде рядків з його нещасним прізвищем. І тепер уявіть, що робиться по той бік екрану. Ми по цей бік не можемо нічого здати, нам видають якісь непрезентабельні помилки, які без матюків не читаються...», - сказала Глушко.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Томенко розповів, як реагують територіальні громади на земельну реформу.

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Також Знай.uа повідомляв, що Єрмолаєв розповів, що буде, якщо Україна провалить політику примирення.