Відставка Коболєва і призначення Вітренко - це заміна шила на мило. Так заявив експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube.

«У політиці державної компанії «Нафтогаз» від зміни Коболєва на Вітренко абсолютно нічого не зміниться. Саме тому нам абсолютно байдуже буде це Коболєв або Вітренко. Обговорювати потрібно виключно тільки одне, який формат державної політики буде застосовуватися в компанії», - акцентував він.

Кущ розповів, що колись у своїх статтях він писав, що справжній президент повинен починати свою каденцію з відновлення суверенітету над державними компаніями. За його словами, як би парадоксально це не звучало, але воно так і є, тому що наша держава втратила суверенітет над державними компаніями.

«Обговорювати можна тільки дві стратегії управління державними компаніями. Це виконання соціально значущої функції і заробляння на населенні за допомогою монопольного становища. Третьою стратегії тут бути не може. А «Нафтогаз» зараз проводить політику заробляння на населенні, і ця політика не зміниться з приходом Вітренко», - підкреслив він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що фонд Національних інвестицій буде обслуговувати багатих людей з країн Перської затоки.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Також раніше Кущ пояснив, чому Україні не потрібні кредити МВФ.