Чи можна очистити українську державу від корупції - і якщо так, то як це зробити? Свою думку з цього приводу в програмі «Романенко. Бесіди» висловлює політичний радник, медіаексперт, в минулому перший заступник керівника НТКУ Олександр Харебін.

«З часів колоніальних воєн нічого не змінилося: купи вождя племені, і вивозь, що хочеш. Але якщо ми зулуси - давайте або це визнаємо, або перестанемо бути зулусами. Але це дуже складна робота. Потрібно розуміти, що ти приходиш мінімум на 8-10 років - за п'ять років серйозні реформи не провести, можна тільки заробити та піти. Якщо починати реформи, ти не заробиш - тебе або вб'ють, або, в кращому випадку, ти просто підеш весь обпльований. Ти повинен показати свою команду, показати свої цінності та цілі. Ти повинен розуміти, куди ведеш свою країну», - вважає Харебін.

Він нагадав відому обіцянку Лі Куан Ю «посадити трьох друзів» і поцікавився, як з цим йде справа в нинішній Україні.

«Друзів навіть не обов'язково садити, досить просто відсунути від потоків. Посадити одного - це в нашій ментальності буде якось зовсім не по-кумівськи. Але можна хоча б пред'явити претензії. А у нас все зовсім інакше: два міністри пішли, начебто добровільно, але вони продовжують вважатися членами команди», - говорить Олександр Харебін.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він висловив думку, що слабкість України анулювала всі міжнародні зобов'язання перед нею.

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Також Харебін оцінив шанси Володимира Зеленського бути переобраним на другий термін.