Як слід розподіляти повноваження на місцевому рівні? Які питання повинна вирішувати державна влада, а які - міський голова?

Свою думку з цього приводу в програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» висловлює політичний експерт, колишній голова Броварської районної державної адміністрації Георгій Біркадзе.

«Я вважаю, що повинен існувати призначений президентом глава місцевої адміністрації, який буде чітко координувати роботу. Те, що гроші осідають в ОТГ - це правильно. Але місцеві царі повинні відчувати над собою державну владу. Інакше вони міркують в дусі: «Ми прийшли на п'ять років - хто нам указ? Прокурору ми платимо, поліції ми платимо». Такого бути не повинно. Потрібен баланс, при якому ми чітко розуміємо: є вертикаль президента, а є люди, які працюють на місцях», - вважає він.

За словами Біркадзе, зараз такого, на жаль, немає. Далеко не всі місцеві керівники погані, але серед них є люди, які просто дорвалися до влади.

«Якщо президент не дасть повноваження, умовно кажучи, префектам, то все це погано закінчиться. Справа загрожує феодалізацією України. Уже зараз стала реальністю така ситуація, коли мер обласного центру відкрито виступає проти президента», - зазначає Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Микола Томенко розповів про зв'язок між процесами децентралізації та відкриття ринку землі.

Також він зазначив помилки, які були допущені в справі децентралізації.