У програмі «Суть подій» з журналісткою Любов’ю Завальнюк футуролог, керівник проєкту з працевлаштування Олексій Толкачов розповів про збільшення рівня зарплат в Україні після пандемії.

За словами гостя програми, статистика показує, що середня зарплата в Україні у доволі спокійному 2019 році була нижчою, аніж у 2020 році. Він пояснює, що під час спалаху коронавірусу і карантинних обмежень ринок праці значно просідав, але після цього ситуація налагодилася.

«Відбулося пожвавлення ринку, люди почали відновлювати свої бізнеси, почали заново наймати співробітників і це привело в окремих галузях до істотного зростання зарплат», - стверджує Толкачов.

Він зазначає, що особливо успішною була сфера логістики і продажів: їм не вистачало працівників, зарплати піднімали. Це, пояснює експерт, підтягнуло і середній рівень зарплати в Україні. Але Толкачов попереджає, що статистика виглядає більш оптимістично, аніж реальна картина.

Експерт стверджує, що в піковий період пандемії підприємці мали величезні збитки і буквально тонули в них. «Вони попросту і скорочували заробітні плати, збільшували навантаження і просили іноді попрацювати на ентузіазмі», - розповідає він. Також, додає Толкачов, зменшувалася й кількість робочих місць, а роботодавці виставляли свої умови праці.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Нагадуємо, Толкачов заявив, що в Україні працівники до сих пір достатньо не захищені.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Толкачов розповів про новий вид цивілізації в майбутньому.