Політолог Микола Спірідонов в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповів, чому Мінські угоди — це болюче питання для України.

"Можливо, навіть дійсно американська адміністрація буде наполягати на дотриманні Мінських угод. Які для України, м'яко кажучи, складне, болюче питання... Виконувати Мінські угоди дуже складно. Тому що, знову-таки, є певні націоналістичні настрої. Кричатимуть "Зрада", будуть мітингувати йти, можливо, ще на якісь силові сценарії. І взагалі Мінські угоди підписувалися в невигідний для України момент. Відсотків на 80 зобов'язання там брала на себе Україна", - сказав Микола Спірідонов.

Він зазначив, що не виконувати Мінські угоди теж дуже складно.

"Тобто, це треба говорити, що так, ми прихильники Мінських угод, але ми не можемо їх виконувати в нинішньому вигляді. Розмова буде, швидше за все, дуже складною. І Зеленський, як президент України, він знаходиться майже в положенні шахового цугцвангу. Тобто, йому і виконувати ці угоди 2015 року дуже складно, майже неможливо, і ігнорувати їх теж складно. Тому що, власне, не вироблені ніякі інші угоди, чітка стратегія і чіткий порядок. Що ми робимо, якщо ці угоди не виконуються", - додав Спірідонов.

Як повідомляв Знай.ua, "Слуга народу" Яковлєва розповіла, що далі буде з Мінськими угодами.
Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Рахліс зазначив, що проблему Донбасу можна вирішити, визнавши Мінські угоди, і залишивши все як є.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще