Ручне управління ціноутворенням, нестабільність та дисбаланси, спричинені бездіяльністю НКРЕКП ринку у питанні цінових маніпуляцій трейдерів-спекулянтів, призвели до дефіциту оборотних коштів для підготовки генерації до опалювального сезону.

Про це заявили в компанії «ДТЕК Енерго».

«В умовах, коли через аномально низькі тарифи, які навіть не покривають мінімальної собівартості виробництва будь-якого виробника електроенергії, дві третини енергоблоків теплових електростанцій та третина блоків атомних електростанцій були вимушені зупинитися, ТЕС «ДТЕК Енерго» працювали на максимумі. В окремі дні липня в енергосистемі одночасно працювало до 28 енергоблоків ТЕС ДТЕК Енерго», - повідомили в компанії.

В компанії наголосили, що працювати в такому кризовому режимі тривалий час технічно неможливо.

У зв’язку з відхиленням НЕК «Укренерго» заявок на проведення поточних ремонтів блоків через необхідність балансування системи, станом 15 липня ряд енергоблоків ТЕС «ДТЕК Енерго» були вимушені вийти в аварійний ремонт.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

«В цій загрозливій ситуації, «ДТЕК Енерго» вже вкотре закликає НКРЕКП, профільне міністерство та інші зацікавлені сторони невідкладно втрутитися в ситуацію, виправити дисбаланси, нестабільність та ручне управління на ринку, що призвели генерацію до втрати ліквідності», - зазначили в компанії.

Наразі ТЕС ДТЕК Енерго працюють 24 енергоблоками та несуть навантаження в об’єднаній енергосистемі України потужністю 3810 МВт.

Нагадаємо, наприкінці травня Міністерство енергетики закликало НКРЕКП припинити схеми і махінації з цінами на ринку електроенергії, які призвели до мільярдних збитків «Енергоатому» та інших державних компаній.

НКРЕКП визнала, що на ринку існують махінації з цінами лише 2 червня, однак відмовилася їх зупинити за вимогою Міненерго.

Як наслідок на початку липня через дії посередників і спекулянтів, ціни на електроенергію обвалилися до історичного мінімуму. В результаті зупинила роботу Слов’янська ТЕС, Київська ТЕЦ-5 та Харківська ТЕЦ-5.