Господарський суд Києва повністю відхилив позов детективів НАБУ і підтвердив законність і обґрунтованість рішення Антимонопольного комітету України про закриття справи «Роттердам +» через відсутність в ній будь-яких порушень.

Копія відповідного рішення від 7 липня оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень. https://reyestr.court.gov.ua/Review/98390239

«Оцінивши в сукупності обставини, встановлені АМКУ під час розгляду справи, суд приходить до висновку, що дане рішення прийняте при повному з`ясуванні обставин, які мають значення для справи, при доведенні обставин, які мають значення для справи і які визнано встановленими, при відповідності висновків, викладених у рішенні, обставинам справи», - йдеться в рішенні суду.

Всі претензії детективів НАБУ щодо дії формули «Роттердам+» Господарський суд міста Києва визнав безпідставними.

«Зважаючи на встановлені фактичні обставини, суд приходить до висновку про відмову в задоволенні позовних вимог Національного антикорупційного бюро України», - йдеться в рішенні суду.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Нагадаємо, 18 грудня 2020 року Антимонопольний комітет закрив розслідування формули «Роттердам+» через відсутність порушень законодавства.

Це розслідування тривало понад 1,5 років і стосувалося обставин затвердження формули визначення ринкової вартості вугілля «Роттердам+». Воно було розпочато в травні 2019 року на підставі звернення НАБУ. Комітет прийшов до висновку, що формула «Роттердам+» не мала жодного негативного впливу на стан конкуренції на енергетичному ринку.

Раніше повідомлялося, що 20 травня 2021 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура в четверте закрила справу «Роттердам+» через відсутність у ній складу злочину. Ці рішення також були підтверджені Офісом генерального прокурора і вищим Антикорупційним судом України.

Розслідування справи «Роттердам+» тривало більше ніж 4 років. У цей період було проведено понад 10 державних та міжнародних експертиз, які всі підтвердили економічну та юридичну обґрунтованість формули. Відповідно, в ході розслідування не були встановлено ні збитків від дії формули, ні постраждалих.