У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» доктор політичних наук Сергій Телешун поміркував над суттю Чаус-гейту – світова практика чи просто погана українська спецоперація.

Телешун зазначає, що Україна має вже подібну практику, наприклад, Гонгадзе-гейт, а тому такі речі не могли потрясти недосконалу державну систему. «Гроші і скандали інформаційні, як показує досвід, вони не можуть зруйнувати. Але дуже серйозно вплинути можуть», - міркує він.

Українську спецоперацію щодо Чауса гість програми називає провальною з самого початку і дає на це кілька причин. «Тому що вона була політично не оброблена і не мала конкретного кінцевого результату», - пояснює він свою думку.

Водночас Телешун стверджує, що ця спецоперація цілком вписується у світову практику. «Але результати світової практики залежать від професіоналізму виконавців, чіткості тих, хто ставить завдання – а це зазвичай політичне керівництво», - підкреслює він. Окрім цього, додає експерт, важливим є інформаційний супровід та соціально-політико-правовий результат. Принагідно він згадує інші спецоперації, що закінчилися скандалами та навіть імпічментами: зокрема, йдеться про Уотергейт.

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига заявив, що Санду не виявила українській делегації належної поваги.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Ялі прокоментував звільнення у силовому блоці.