Що означає вихід України з угоди про СНД по туризму? Це питання у програмі «Прогноз» на каналі «Знай 24» розглядає політолог, бізнесмен і блогер Руслан Бізяєв.

«Україна рве останні зв'язки всередині СНД. Те ж саме стосується, наприклад, угоди про співпрацю в космічній сфері. Про такі речі вголос не говорять, але деякі важливі компоненти нашої космічної галузі дотепер отримували з Росії за пільговими митними тарифами. Україна взяла такий курс – подивимося, до чого він призведе. Адже відносини чи розривають, чи ні. Є певна концепція, і в її рамках все, що пов'язано з СНД, множиться на нуль. З одного боку, розрив з СНД – це добре, тому що проєкт з самого початку був мертвонародженим», - каже політолог.

Але, за його словами, дуже часто разом з брудною водою виливають і дитину.

«Переформатування пострадянського простору рано чи пізно все одно відбудеться. Це помітно вже зараз – подивіться, як динамічно розвивається той же Узбекистан. Україна могла б бути хедлайнером в цьому процесі, але упускає таку можливість. В ЄврАзЕС ми самі не підемо – принаймні, поки не закінчиться конфлікт з Росією. Ці два блоки економічно все одно зближуються, і Україна могла б стати мостом між ними – але заважають політичні причини», - вважає Руслан Бізяєв.

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Юрій Романенко розповідав про те, якою несподіванкою стали для західних еліт розпад СРСР і створення СНД.

Популярні новини зараз

Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами ветерана Донбасу Андрія Шараскіна, конфлікт України з Росією існував з самого початку історії СНД.