Українцям жити боляче, тому що ми знаходимося на перехресті. Так вважає український бізнесмен, видавець, письменник, засновник Інституту дослідження щастя Володимир Чеповий. У програмі «БДСМ» з Олексієм Толкачовим він висловився про причини наших негараздів.

«Нам боляче, тому що перетинаються енергії, різні віри й вірування. В Україні в різні часи були і християнство, доходило і мусульманство, а потім православ’я та католицизм. А чому ж в Україні народжувалось уніатство? Це ж було намагання зробити між двома єдину віру – християнську, яка і католицька, греко-католицька, і грецька… Це дуже цікаві історичні події», - каже він.

Створення нового продукту на перехресті – закономірність, вважає Чеповий.

«Це вимагає саме місце, перехрестя. Я ж запитав, чи є в нас світлофори, щоб хоча б почати рух туди-сюди. Немає їх! Це ми маємо самі приймати рішення. Але дуже важко, коли не описані правила, як перетинати перехрестя. А зараз світ просто рве на цивілізаційні частини. Є західний світ, а є просто тоталітарний світ – це Росія, Китай, там є, є, є. І Україна точно стоїть на цьому перехресті, і війна йде саме на цій межі», - розмірковує письменник.

«Ми визначились зі своїм європейським вибором. Але й партнери бачать правила по-своєму. А коли дуже сильні сусіди, росіяни, в яких концепт зовсім інший. В їхньому проєкті ми не є перехрестям, ми просто в їхньому розумінні окраїна їхнього світу. А для Європи ми – окраїна їхнього світу. А ми – Україна, і ми маємо побудувати в цій дуже важкій, на розрив, системі», - робить висновок Чеповий.

Популярні новини зараз

40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Данченко розповів, чому в Україні складно говорити про різноманітність.

Також Знай.ua повідомляв, як експрезиденти Віктор Ющенко і Петро Порошенко розділили Україну, - Пелюховський.