У новому випуску програми «Розвилка» на каналі Руслана Бізяєва з журналісткою Любов'ю Завальнюк політолог Руслан Бізяєв розповів, чому ціни на метал і зерно б'ють рекорди, а в нашому бюджеті порожньо.

«Йде так звана продуктова інфляція, яка рикошетом чіпляє метал, зерно, кукурудзу і все інше. Надрукувавши за неповні півтора року до 10 трильйонів тільки доларів і євро, природно ця ситуація не могла не викликати інфляцію. Інфляція стала розширюватися і туди ще додалися спекулянти, які почали на цьому грати. Тому що залишається дуже мало тихих гаваней, в яких можна заробити або зберегти гроші», - підкреслив він.

Бізяєв вважає, що аналогічна ситуація відбувається зараз на ринку житла в Києві, воно теж стає однією з тихих гаваней. І, він упевнений, що це теж своєрідний мильний міхур. Варто звернути увагу, підкреслив він, як різко пішли ціни вгору на вуглеводні, а всього трохи понад рік тому були випущені смішні ф'ючерси з ціною нафти нуль.

«У ситуації, що склалася в Україні, треба змінювати всю систему економіки. Тому що з одного боку для нашої сировинної моделі економіки зараз дійсно пік, адже ціни на енергоносії ще не встигли наздогнати ціни на наш сировинний експорт. Але з іншого боку вся ця внутрішня ситуація не дозволяє нам вирватися і доводиться знову сподіватися тільки на кредити», - резюмував він.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що дефолт може підвищити вартість обслуговування державного боргу США.

Також раніше для Знай.ua Абдрахманов пояснив, які можливості відкриваються перед Україною в новому суперциклі.