Які асоціації викликає Україна в інших країнах? За що у світі знають нашу країну? Про це у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповідає український дипломат, посол в Австрії у 2014-2021 роках Олександр Щерба.

«Україну у світі в основному асоціюють з постійною гарячою точкою. Говорячи про неї, найчастіше говорять про війну. Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе. Це для нас серйозний мінус, але ж ми самі створюємо свій бренд. А цей бренд, в принципі, відповідає дійсності, ми ж і справді перебуваємо в пошуку самих себе. Коли ці пошуки увінчаються успіхом, тоді й уявлення про нас у світі зміниться. Я не хочу проводити тут повну паралель, але є такий мультсеріал – «Сімпсони». Там в одній серії кажуть: «У нас в Спрингфілді є дві речі, які ніколи не змінюються: в бібліотеці завжди водяться кажани, а на звалищі завжди горять покришки». Ось і в Україні постійно горять покришки», - каже гість програми.

При цьому, за його словами, Україна багато в чому обганяє своїх європейських сусідів.

«В Україні працює багато мобільних застосунків, які не працюють в Австрії. У нас запросто можна через смартфон перекинути гроші з картки на картку, а в Австрії такого немає. Так що в багатьох відносинах Україна більш цивілізована країна», - вважає Олександр Щерба.

Як повідомляє Знай.ua, раніше політичний аналітик Максим Маньковський розповів, чим Україна вигідно відрізняється від Афганістану.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що економіст Олексій Кущ закликав Україну взяти приклад з Туреччини.