Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів про важливість правильного керівництва. За його словами, наша влада не вміє керувати країною.

«14% людей обмежують себе в харчуванні. Простою мовою – це голодують. А при цьому ми розповідаємо, що ми світова житниця і годуємо 15% населення світу. Це говорить про те, що ми не вміємо цим всім керувати», - сказав Атаманюк.

Експерт розповів, що коли він працював у Вінницькій області, то там було два села, які мали абсолютно однакові стартові можливості при виході з СРСР: однакові поля і два колгоспи. Але, за розповіддю Атаманюка, приїжджаєш в одне село: хороші дороги, котеджі, які видають вчителям та іншим працівникам в цьому селі, красиві корови, а в сусідньому селі розруха і хаос.

«Тому що там є керівник, а там немає. Там керівник, який хоче жити у своєму селі і хоче ходити, щоб люди говорили йому «дякую», а в сусідньому або просто нездара, або думає, як пограбувати і перебратися з села в місто», - підкреслив Атаманюк.

За словами експерта, у нас схожа ситуація: однаково після розвалу СРСР починали угорці, поляки і словаки, але саме ми не змогли розвинутися. Атаманюк вважає, що вся справа в керівництві. Як зазначив економіст, ми винні в тому, що в перший час незалежності ми приводили до влади людей, які нас обманювали.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк розповів, чому шведські пенсіонери обурені своєю пенсією.

Також Знай.ua повідомляв, що Атаманюк пояснив, чому на Кримській платформі буде мало країн.