Лідер Національного Корпусу Андрій Білецький у своєму блозі розповів про досвід Ізраїлю у сенсі мілітаризованої країни. За його словами, головний принцип ізраїльського досвіду – озброєний народ-нація.

«Кулеба заявив, що Україна повинна припинити сподіватися на Захід і повинна розраховувати на ізраїльський досвід і повинна ставати, за прикладом Ізраїлю, гнучкою мілітаризованою країною. Я як націоналіст вважаю зараз Ізраїль взірцем національної держави багато у чому і десятьма руками за те, щоб Україна прийняла досвід Ізраїлю у війні та мирі. Але, що ж з цією заявою не так?», - зазначив Білецький.

За словами націоналіста, досвід Ізраїлю – це озброєний народ-нація, коли кожен член національної спільноти готовий захищати націю у будь-яку хвилину, тому що він прослужив у армії, має військову спеціальність і готовий йти у бій – це і є мілітаризація країни.

«У мене питання до усіх пацанів, які засіли в ОП та Кабміні і являються депутатами: чи ви вірите, що схема озброєний народ-нація можлива, коли зверху сидять люди, які не служили, бігали від мобілізації та не виконали свій військовий обов’язок під час війни перед Батьківщиною?», - підкреслив Білецький.

Як зазначив націоналіст, те, що зараз робить влада, це взагалі не підпадає під концепцію ізраїльського досвіду. За його словами, в Ізраїлі майже усі люди, які знаходилися в уряді, проходили військову службу.

Популярні новини зараз

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, в Одесі пройшла акція проти репресій патріотів.

Також Знай.ua повідомляв, що Білецький розповів про технічні можливості України у війні з РФ.