Футуролог Олексій Толкачов у своєму блозі «Толчок» розповів, чому світові потрібно змінювати світогляд і повертатися до ідей евдемонізму, а також пояснив, чому економічній системі вигідна нещаслива людина.

«Світові потрібна справжня революція світогляду. Справа в тому, що непросто зміною економічної та геополітичної системи можна виправити проблеми світу, не глобальною війною і вже точно не коронавірусною кризою», - каже Толкачов.

На думку футуролога, нам необхідне тотальне перезавантаження світогляду у людей, а також ціннісного базису, на якому побудовані всі надбудови – економіка держава геополітика і все інше.

«Що ж ми маємо в основі сучасного світогляду? Будь-які ситуативні цінності, які не ведуть людини до відчуття щастя. Ми забули про ідеї евдемонізму, який пропагував ще Арістотель в Стародавній Греції, про те, що метою існування держави є щастя людей. Примноження щастя – ось навіщо це все. Людина стала всього лише придатком для глобальної системи виробництва торгівлі та споживання», - вважає Толкачов.

Футуролог порівняв, що, коли людина нещаслива, вона начебто хворий: вона буде прислухатися до будь-якого лікаря, хапатися за будь-які ліки, тільки б вгамувати свій внутрішній біль. Експерт зазначив, що, коли всередині порожнеча і немає світла, людина буде намагатися цю порожнечу заповнити чим завгодно. Тому, на його думку, нещаслива людина буде дуже ласа на релігійні концепції, політичні проєкти, на нові продукти, ігри, телешоу – їй можна продати все що завгодно, тому що ця людина голодна.

Популярні новини зараз

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

«З щасливою людиною складніше – ти їй пропонуєш щось, а їй не треба, їй досить. Розумієте, як би постраждала глобальна система, якби люди раптом завтра стали щасливі? Якби держави почали діяти для множення щастя людей, багато б посипалося. Перевлаштувалась би глобальна економічна система, організація людства – все б змінилося », - впевнений Толкачов.

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов заявив, що держава необхідна для щастя людей.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов заявив, що Україна потребує швидкого стрибка, стрімкого ривка вперед.