Як Україні будувати свою політику щодо США? Це питання розглядає заслужений юрист України Марина Ставнійчук у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай 24».

Експерт міркує над тим, чи використають США на своїх виборах український кейс. «Я далека від думки, що режим довіри буде у нашої владної команди або з тими, або з іншими», - каже вона.

Також Ставнійчук акцентує на візиті президента України у Білий Дім та на ситуації, яка тоді склалася. «Ми розуміємо, що президентові Байдену в страшному сні не хочеться згадувати про Україну. Тому що історія має величезну бороду, його персональна», - пояснює юрист. А відтак вона підсумовує, що Україні навряд піде на користь те, що за рік до ротацій у парламенті США з її подачі почнуть розігрівати український кейс. Та й загалом Ставнійчук сумнівається, що держава виграє хоч щось, якщо її втягнуть у боротьбу між собою демократи та республіканці.

На її думку, передусім потрібно проаналізувати свої можливості, оцінити їх і розглянути різні варіанти своєї політики щодо США, світовою країною. «Для таких країн, як ми, все ж треба знати своє місце», - підкреслює юрист.

З іншого боку, експерт зазначає, що у новому світопорядку гегемонія США поступово завершується. Україні ж в цій ситуації, каже вона, варто правильно вести свою дипломатичну політику. «Ми в 1000 разів більше виграємо, чим ми почнемо займатися кулуарною. Тим більше, що кулуарами у нас якось так не складається», - констатує Ставнійчук.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ставнійчук розповіла, чи почує світ голос України на засіданні Генеральної асамблеї ООН.

Також Знай.ua писав про те, що Ставнійчук прокоментувала результати візиту Зеленського в Білий Дім.