У новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін епідеміолог Сергій Кравченко розповів, при якій цифрі хворих може бути введений жорсткий локдаун.

«Насправді для введення локдауну певних критеріїв немає. Оскільки хвороба COVID-19 є особливо небезпечним інфекційним захворюванням, тому навіть один випадок особливо небезпечного інфекційного захворювання класифікується як спалах, який повинен бути локалізований. Нині ми вже знаходимося в умовах всесвітньої пандемії, надзвичайної ситуації та в умовах епідемії на території нашої держави. Для особливо небезпечних інфекційних захворювань в Україні критеріїв епідеміологічного порогу немає», - повідомив він.

Кравченко сказав, що нині в Україні введена різнобарвна палітра зон епідеміологічного стану, така кольорова палітра була взята з їхньої військово-польової медицини сортування бойових травм. В поділі країни на червоні та зелені зони, підкреслив він, два роки не можуть розібратися епідеміологи і домогтися відповіді, які ж критерії цього поділу. І відповіді досі ніхто не може дати, акцентував він, тому що управління цим поділом відбувається в ручному режимі.

«Ми просили неодноразово, щоб нам показали формулу кореляції показників, яким чином і на підставі яких фактичних даних приймаються рішення по епідеміологічному порогу. Тому що всі практики охорони здоров'я базуються на аналізі фактичних даних, а в нашій країні фактичних даних як би немає. Тому говорити про щось об'єктивно просто неможливо», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Кравченко, що навіть розмови про вакцинацію вже затихають.

Популярні новини зараз

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Також раніше для Знай.ua Лисневская розповідала, що на сьогоднішній день до локдауну потрібно готуватися.