Про це він розповів у програмі Анатолія Макаренка «Діалоги з Макаренком».

Як колишній цивільний заступник міністра оборони Грузії він висловив свою думку з приводу того, яким має бути міністр оборони країни, що воює.

«Натовські стандарти говорять про те, що міністр оборони – цивільна особа. Цивільна особа не означає, що військовий, який пройшов від солдата до генерала армії, зняв мундир, і він став цивільним. Це трохи інше. Міністерство оборони – це політика. Це міжнародні контакти, забезпечення армії. Військові не повинні займатися купівлею, продажем тощо. Міністерство оборони має забезпечувати армію», - каже він.

Він наголосив, що йдеться про воюючу країну, якою сьогодні є Україна.

«У воюючій країні міністром оборони може бути політик не з військовою освітою чи досвідом роботи у системі Міністерства оборони. Найголовніше, що має бути у будь-якого міністра, а особливо – у міністра оборони країни, що воює, – це патріотизм, щира любов до власної країни. Міністром оборони воюючої України має бути людина, яка дуже любить цю країну, і робитиме все, щоб у переговорному процесі з країнами-членами НАТО якнайбільше дати власній країні, у тому числі з погляду наближення до натовських стандартів, забезпечення армії», - зазначає Катамадзе.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Він підкреслює: у країні, що воює, міністр оборони не повинен красти. Але у ток-шоу ми постійно чуємо: крадеться, крадеться.

«Але такого не може бути, це абсурд. Ми говоримо про воюючу країну, шукаємо критерії, хто може бути міністром. Одночасно ми говоримо, що хтось щось краде. Як можна перемогти ворога, якщо хтось щось краде? Я завжди казав, що кожна війна має своїх дезертирів. Але тих, хто наживається, не може бути багато. Це не вписується в жодні рамки», - робить висновок Катамадзе.

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв заявив, що Китай стає центром нового геополітичного полюса.

Також Знай.ua повідомляв, що Соломон Манн вважає, що після відходу Ангели Меркель з поста канцлера ФРН роль Франції в політиці Європи буде вирішальною.