1 листопада запланований український захід «Україна 2030: шлях до зеленої трансформації», де після виступу президента Володимира Зеленського відбудеться панельна дискусія за участю представників уряду України, Української асоціації бізнесу і торгівлі (UBTA), а також генерального директора компанії ДТЕК Максима Тімченка.

Про це повідомляє видання «Європейська правда».

За даними видання, Україна очікує від кліматичних переговорів у Глазго узгодження амбітних та системних заходів, що допоможуть досягти країні кліматичних цілей.

Виконання цілі з досягнення країною кліматичної нейтральності неможливе без трансформаційних процесів у приватному бізнесі, і на конференції у Глазго 1 листопада про шлях до декарбонізації на прикладі компанії ДТЕК доповість генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

«ДТЕК став на шлях трансформації, що відповідає ціннісному запиту з боку суспільства. Процес декарбонізації відіграє важливу роль у ESG-стратегії компанії. Наше прагнення – досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року. В практичному сенсі для ДТЕК це означає трансформацію з високовуглецевого в екологічний, ефективний і технологічний бізнес. На цьому шляху ДТЕК активно інвестує у відновлювані джерела енергії, цифрові мережі, системи накопичення енергії, інновації та нові технології», – зазначив Максим Тімченко, генеральний директор ДТЕК.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Нагадаємо, компанія ДТЕК активно інвестує урозвиток альтернативних джерел енергії. Прикладом цього є Тилігульська ВЕС на півдні Україні, що має проєктну потужність в 500 МВт. Загальна сума інвестицій ДТЕК в зелену енергетику наразі становить 1,5 млрд євро. Окрім того, до 2040 року ДТЕК планує повністю досягти вуглецевої нейтральності.