Про це вона розповіла у новому випуску програми «Головне» на каналі «MY.UA» з блогером Катериною Павловою.

«Перший чинник економічний, оскільки, викидаючи їжу, ми використовуємо даремно цінний ресурс. Тобто не раціонально використовуємо ресурси, які були вирощені, а ми просто взяли та безвідповідально викинули цю їжу. Індекс цін на їжу щороку зростає на всі продукти і це просто економічно неправильно. Тому що країни зазнають великих збитків через те, що їхні громадяни так безвідповідально ставляться до їжі. Другий фактор - це органіка викинута у навколишнє середовище є активним біологічним відходом, який починає розкладатися», - наголосила вона.

Аратовська сказала, що на звалищах ці харчові відходи розкладаються без доступу кисню - анаеробно. Через це у порожнинах сміття утворюються цілі метанові поклади, повідомила вона, які у теплу пору року починають прогоряти. Горять вони на великій глибині і зупинити таке горіння дуже складно, підтвердила вона, вигоряють усередині всі пластики та калорійні складові сміття.

«У зв'язку з чим при розкладанні органіки у навколишнє середовище викидається дуже багато шкідливих речовин, які потім разом із дощем можуть випасти будь-де. Тому страждають не лише ті, хто там живе і цим дихає, а це повна лотерея, кому дістанеться з дощем такий коктейль небезпечних речовин. А якщо оцінювати вироблення цього метану по всьому світу через розкладання органіки, то викиди СО2 по всій планеті, які були викликані саме розкладанням органіки, оцінюються в 10%. Це досить велика емісія, оскільки прийнято вважати, що здебільшого це заводи та корови, а тут ще й органіка у 10%», - резюмувала вона.

Як повідомляє портал Знай.ua Українцям запропонували платити за переробку сміття на заводі, чи всі готові на такий крок.

Популярні новини зараз

Стосується всіх власників карток "Ощадбанку": важливі зміни

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками

Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін

Показати ще

Також Знай.ua писав, що Костянтин Яловий: "Київ-це давно переповнений контейнер зі сміттям".