Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» із ведучою Тетяною Резвін.

«Україна переважно веде інформаційну війну з РФ на нашій медіаплатформі та нашому медіапросторі, у той час як Росія використовує наш та зарубіжний медіапростір для інформаційної війни. Інтернет не може бути ні добром, ні злом – це свого роду інформаційний майданчик та доступ до інформації. А люди вже обирають, на що більше звертати увагу. І що більше зациклюються на одному, то більше в нього занурюються, і цей вибір характеризує подальшу поведінку людини», - розповіла вона.

Рябчун заявив, що існує глобальна проблема фейків і вона є не лише на українському медіаринку. Є кілька методик як можна визначити фейкову інформацію, повідомив він, але на 100% це не спрацює, можливо, лише на 99%. Завжди потрібно шукати першоджерело, наголосив він, якщо на нього посилаються, а якщо будь-який інформаційний ресурс не посилається на першоджерело, то таким засобам масової інформації довіряти не варто.

«Під інтернет-ресурсами ми маємо на увазі не лише сайти одноденки, а й інформаційні платформи телеканалів, газет, інших класичних медіа, і вони точно також підпорядковуються законодавству, як і класичне ЗМІ. З іншого боку, є зростання сегменту за популярністю - це телеграм-канали, які, на превеликий жаль, не мають часто кінцевих видимих ​​бенефіціарів і не можна зрозуміти, хто за ними стоїть і звідки вони черпають інформацію. Такі засоби масової інформації як телеграм-канали можуть бути майданчиками для фейків», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.ua, Джигун заявляв, що депутати не можуть диктувати свої умови журналістам.

Популярні новини зараз

Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Вільямс розповів, що конкуренція між різними гілками влади є кориснішою, ніж монополія.