Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» із ведучою Тетяною Резвін.

«Будь-яке відомство – це насамперед інституційна пам'ять, і часом за частої зміни міністрів ця інституційна пам'ять нівелюється. З іншого боку, треба розуміти, що прихід нової людини, особливо молодої або пов'язаної з інноваціями багато в чому визначає інноваційний зміст роботи відомства, тобто перетворює його на краще. Наприклад, створення Міністерства цифрової трансформації пішло на благо всім українцям, бо кожен з нас може користуватися додатком «Дія» та всілякими перевагами», - розповів він.

У межах парламентсько-президентської республіки, наголосив він, міністр відповідальний перед парламентом. Є коаліційна угода, під якою у певному напрямку призначається парламентом певний міністр, повідомив він, і потім він звітує перед парламентом, і ось цього в Україні ще немає.

«Шанс сформувати таку виконавчу владу, яка була б справді підзвітною парламенту в Україні. Але це пояснюється тим, що політичні обставини, монобільшість, посилення влади президента – воно нівелювало всі ці можливості зараз. Міністр має бути максимально інтегрований до концепту, який задає Офіс президента, а цього іноді не буває. Нині так сформовано нинішню політичну конструкцію влади. Вона багато в чому ґрунтується на електоральному бонусі, який було видано Зеленському у 2019 році. І він на цьому фоні продовжує зміцнювати свою особисту владу», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.ua, Леонов розповів, коли було поставлене питання про відставку Разумкова.

Популярні новини зараз

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Петро Кульпа заявив, що в Україні немає прем'єр-міністра, а є одразу 24 прем'єр-міністри.