Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

За словами експерта, на ринку мислення Україна потенційно могла би стати лідером, тобто йдеться про погляд на мислення як на продукт. «Людина не може не пізнавати», - підкреслює він.

Як пояснює Єзерський, дослідження процесу пізнання закінчується його описом. Зокрема, він детальніше розповідає про методи пізнання світу у дітей. Гість програми вказує на те, що діти ще не володіють ані словами, ані образами, і їхній метод пізнання світу – квартологія, яка складається з відчуття, інсайту, нейрогенезу та нейромережі. «Буквально діти мислять тілом. Завдяки станам діти в якийсь момент навчилися розрізняти мову», - зазначає він. А далі, як розповідає Єзерський, технологія пізнання дітей розширюється, з’являється розуміння слів, а далі вже уявлень, образів і взагалі з’являється голос. «Коли ми рухаємося далі, у нас активізується тріологія, чи трійкова логіка: логіка можливого, або логіка гри», - каже він.

Водночас експерт переконаний, що Україна може зайнятися експортуванням когнітивних технологій та створенням нової соціальності. «Ядро когнітивної долини в Україні вже є і понад три роки розвивається. Це саме технології мислення. Сьогодні формується ринок мислення», - підкреслює він.

Аби не бути голослівним, гість програми розповідає, що до вирішення питання когнітивної долини він особисто приступив у 2018 році. Зокрема, розповідає Єзерський, спільно з Ольгою Гончаровою, кандидатом технічних наук, вони розпочали відкритий дискурс в Одесі та організували перші зустрічі, на яких були присутні представники зі столиці Україні та інших міст. Водночас експерт вказує на те, що для подальшого розвитку цього питання потрібні нові потенційні майданчики нового дискурсу.

Популярні новини зараз

Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу

Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін

Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне

У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Єзерський бачить Україну в майбутньому аналогом американської Кремнієвої долини.

Також Знай.ua писав про те, що Єзерський обґрунтував необхідність мріяти та грати.