Про це вона розповіла у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Мені здається, що зараз монобільшість переживає, щоб не вийшло, що у них менше 226 голосів. Тоді їм потрібно буде офіційно робити коаліційну угоду та йти з кимось на якийсь жорсткий компроміс. Поки що їм це зовсім не потрібно і формально 240 осіб у парламенті у «слуг народу» є, і вони цією монобільшістю приймають будь-які рішення. Тому вони не повинні ні з ким радитись. Вони можуть будь-якої миті поміняти Конституцію, причому в будь-якій її частині», - повідомила Бєлякова.

Вона розповіла, що для цього їм достатньо проголосувати спочатку на одній сесії, потім 300-ма голосами закріпити голосування на наступній сесії і зміни будуть внесені. Особливо на тлі того, що пішли розмови про обрання президента в парламенті, наголосила вона, і не важко здогадатися, якого президента обере монобільшість. Адже ця більшість, підтвердила вона, прийшла за рахунок іміджу президента. І тоді виникає момент, наголосила вона, що треба карати депутатів перебіжчиків, які ні з того ні з сього переходять до міжфракційного об'єднання.

«Інша справа формально залишатися членом фракції «Слуга народу». Мені здається, що тут нашим «слугам» треба буде уважно стежити за ситуацією, адже їм зовсім не вигідно, якщо у них не виявиться 226 мінімальних потрібних для коаліції голосів. Тим більше, що ми маємо пам'ятати, коли Зеленський прийшов до влади та розпускав парламент, він назвав основними причинами розпуску втрату довіри населення до парламенту та неможливість підтвердити коаліцію», - резюмувала Бєлякова.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Кочетков розповів, що влада мала зайнятися вирішенням питань енергетичної кризи ще влітку.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Кочетков розповів, чи є використання «Байрактару» порушенням Мінських угод.