Своєю думкою вона поділилася у своєму відеоблозі на каналі «Знай 24».

«За формування цін на тепло в Україні відповідає місцева влада. Через зростання цін на газ у Європі та світі вітчизняні теплокомуненерго також анонсували подорожчання опалення. Раніше повідомлялося, що зростання цін на опалення може становити від 15 до 40 відсотків. Українці були дуже незадоволені, і щоб заспокоїти простий народ, уряд та місцева влада підписали меморандум. Він передбачав, що ціни на опалення не зростатимуть, але в результаті меморандум виявився лише договором про наміри. А наміри та настрої у нашої влади бувають мінливими. Але річний тариф на газ для населення зараз становить 8 гривень за куб, і не змінюватимуть його до травня 2022 року. Принаймні так кажуть. Однак місячна ціна та тариф «постачальника останньої надії» зростають, як на дріжджах», - зазначає журналістка.

За її словами, зараз у деяких компаній кубометр газу коштує до сорока гривень.

«Тариф на електроенергію можуть переглянути вже у квітні 2022 року. Саме тоді закінчується термін дії ухвали, яка регулює ціну. Вже зараз українці мають платити за кіловат-годину не 1,44 гривні, а 4,5-5 гривень. І у 2022 році ціни знижуватись не будуть», - каже Вікторія Панченко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше депутат Верховної Ради Олексій Кучеренко закликав уряд не допустити зростання тарифу на розподіл газу.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що представник керівництва Національного банку Володимир Лепушинський розповів коли та наскільки збільшаться тарифи на газ.