Про це він розповів у програмі «Акценти» з Тетяною Резвін.

«Чим відрізняється олігарх від великого бізнесмена? Тим, що великий бізнесмен не намагається вплинути на політику. Великий бізнесмен має завод або корпорацію та зацікавлений у тому, щоб отримувати прибуток. В Україні у середині 00-х з’явилася схема, коли не держава була відповідальною за політику, а фінансово-промислові групи», - зазначив Охотін.

На думку політолога, великий бізнесмен зацікавлений в отримані легального прибутку та у розвитку своєї галузі. За словами експерта, Леонід Кучма навмисно закладав таку архітектуру держави, тому що йому треба було зупинити розпад країни та кримінальні війни. Як зазначив політолог, тоді Кучма зробив ставку на представників основних фінансово-промислових груп.

«Після Помаранчевої революції держава почала програвати усі ці важелі впливу. Присутність впливу олігархів негативно впливає на державу, тому що українські олігархи не сильно зацікавлені у тому, щоб конкурувати, вкладати нові технології, а зацікавлені в отримані максимального прибутку з того, що вони взяли під час приватизації», - сказав Охотін.

На думку експерта, створена Кучмою система, яка спочатку дозволяла тримати країну під контролем, виявилась шкідливою через основні принципи олігархату, що ніякої користі країні не несуть.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Леонов розповів, чим нинішнє перекидання військ РФ відрізняється від попереднього.

Також Знай.ua повідомляв, що Владислав Соболевський повідомив, що Росія розпочала приховану мобілізацію.