Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

«Нашумілий додаток «Дія» нам презентували як суперкорисний. І справді, там зберігаються всі необхідні документи - паспортні дані, медичні картки, банківські рахунки, документи на транспорт, права водія і так далі. Мені здається, що додаток «Дія» знає про нас більше, ніж ми самі. Але якщо він настільки зручний, чому такий додаток не вводять у Великій Британії чи США?», - говорить Панченко.

Вона послалася на думку експерта з кібербезпеки Костянтина Корсуна, який пояснив ризики користування цим додатком та заявив, що жодна країна таким чином цифровізацію не проводила.

«Виявляється, що цифрова програма «Дія» небезпечна тим, що не гарантує збереження конфіденційності особистих даних. Адже розробники операційних систем смартфона можуть мати прихований доступ до інформації», - наголосила Панченко.

Журналістка пояснила, що проблема безпеки полягає в тому, що всі гаджети, на яких стоїть «Дія», можна вважати потенційно скомпрометованими, бо дуже мало людей дотримуються правил цифрової гігієни.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

«Ця програма містить купу ризиків. Починаючи з того, що розробники операційних систем смартфона можуть мати прихований доступ. Більшість країн відмовилися від такого досвіду цифровізації», - розповіла Панченко.

Вона додала, що у додатку можна зберігати фактично всю інформацію про людину – паспорти, ідентифікаційний код, права водія, свідоцтво про народження дитини, але зберігання всіх цих даних в одному місці – дуже ризиковане.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Банік розповів про результати Bug Bounty «Дії».

Як повідомляв Знай.ua, закохані франківчани зможуть подавати заяву на реєстрацію шлюбу через портал "Дія": що треба знати.