Про це він розповів у програмі Мирослави Бобровської «Хід королеви» на каналі «А як насправді?».

Як пояснює Сергій Доротич, влада ставить перед бізнесом вимогу використовувати касові апарати через те, що має з цього вигоду. «Тільки на сервісному обслуговуванні «ящичків», як ми їх називаємо, приватні структури, афілійовані з певними представниками влади, заробляють п'ять мільярдів на рік», - каже він. Окрім цього, додає гість програми, це не єдина стаття доходу і у цьому є корупційна складова.

До того ж, підкреслює він, оплачувати це все доведеться кінцевому споживачу, адже витрати закладають саме у вартість товару. «Отже, цей захід призведе до зростання роздрібних цін, до втрати покупців підприємцями, частково – до закриття бізнесу та зростання монополій», - попереджає Сергій Доротич.

Принагідно він зазначає, що в Японії та Сполучених Штатах малий бізнес працює без касових апаратів. «Для виявлення зловживань вони жодної ролі не відіграють», - пояснює гість програми. Як каже Сергій Доротич, не важливо, чек видає апарат чи його виписують від руки, оскільки єдиним способом виявити зловживання є контрольна закупівля.

Як повідомляв Знай.ua, Доротич розповів, чи досягли результату учасники мітингу «Save ФОП».

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Доротич розповів, що використання фіскальних касових апаратів не допомагає боротися з нелегальним бізнесом.