Експерт у сфері житлово-комунального господарства Олег Попенко розглянув нинішнє становище пенсіонерів в Україні та тенденції, що існують у цій галузі.

Свою думку він висловив у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

«Говорячи про пенсіонерів, варто відволіктися від розміру пенсій та тарифів – проблема в іншому. Як ставляться до пенсіонерів у по-справжньому соціальній державі, наприклад, у тій же Швеції? Коли почалася пандемія коронавірусу, там у першу чергу стали вакцинувати саме пенсіонерів. Причому щеплювати їх почали за віком: спочатку тих, хто старший за 90, потім тих, хто старший за 80, і так далі. А в Україні взагалі не йдеться про вакцинацію пенсіонерів як окремої категорії. Очевидно, передбачається, що ми їх не маємо», - іронізує Олег Попенко.

Натомість, за його словами, у нашій країні почали щеплювати дітей – ймовірно, вважаючи, що пенсіонери й так помруть.

«Я вважаю, що пенсіонерів, старших за 80 років, взагалі потрібно звільнити від оплати комунальних послуг. Адже зрозуміло, що з такими пенсіями їх оплачувати й не зможуть. Звичайно, нам це обіцяли, але, як кажуть, обіцяти – не означає одружитися», - каже Олег Попенко.

Популярні новини зараз

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він спрогнозував наслідки підвищення комунальних тарифів для мешканців Києва.

Також Знай.ua повідомляв, що Попенко розкритикував рішення відмовитися від пункту про капітальний ремонт у комунальних платіжках, прийняте ще 1997 року.