Політичний аналітик Руслан Бізяєв прокоментував американсько-російські переговори в Женеві, їхнє значення та міжнародний розклад сил, який виявився на цих переговорах.

Свою думку експерт висловив у програмі «Розвилка».

«Переговори у Женеві показали, що зараз складається протистояння двох військово-політичних блоків – НАТО та ОДКБ. Саме вони найближчим часом будуть основою нової світової політичної геометрії. Але НАТО – це вже сформований блок, який нині переживає непрості часи. Все частіше порушується питання про майбутнє НАТО. А ОДКБ – це досить молода організація. ОДКБ донедавна сприймалася як «паперовий тигр», але нинішні події в Казахстані змусили багатьох скептиків переглянути свою точку зору», - каже Руслан Бізяєв.

На його думку, політична сутність цього альянсу вже є очевидною.

«Суть політики ОДКБ така: хлопці, у вас кольорові революції – тоді ми йдемо до вас. У цій організації зараз планують кілька варіантів стратегії, але всі вони зводяться до такої ідеї. У цьому десятилітті геостратегічна стабільність, крім економіки, ґрунтуватиметься і на військовій силі. Зараз ми спостерігаємо черговий виток гонки озброєнь, який, на мою думку, має закінчитися до 2028-2030 року», - вважає Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він спрогнозував перспективи кримінальної справи проти Петра Порошенка.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Бізяєва, зараз Європа прагне повернути себе політичну суб'єктність.