Про це він розповів на каналі «Знай 24» у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко.

Як пояснює гість програми, відносини із росією – це питання про вихід із зони комфорту, адже багатьом державам вигідно підтримувати їх на позитивному чи нейтральному рівні, зокрема купувати російські енергоресурси і платити за них вигідну ціну. «Навіщо їм сьогодні міняти ці правила? Вони хочуть зробити все, щоб новий варіант (розвал рф, - Ред.) не відбувся, але це не відбувається», - міркує експерт.

Принагідно Раміс Юнус згадує, як Європі було важко зорієнтуватися у 90-х роках після розвалу СРСР та становлення незалежних держав. Так само, за його словами, й зараз: Європа не знає, як далі існувати в можливій аналогічній ситуації. «Європа категорично не хоче демонтажу (росії, - Ред.)», - констатує політолог.

Зараз же, міркує він, можна розраховувати на деякі «пробуксування» з боку європейців у боротьбі з рф, але з кожним новим успіхом ЗСУ вони ставатимуть все слабшими. «Це буде з усіх боків, але на це треба просто правильно реагувати, тому що сьогодні важливо розуміти, що не лише військова складова є важливою», - пояснює Раміс Юнус.

На думку політолога, у цій ситуації Україні варто вести боротьбу на інформаційному фронті: на кожну позитивну чи нейтрально-позитивну заяву європейського лідера щодо росії потрібно негайно відповідати, оскільки такі речі можуть призвести до зменшення допомоги для України.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юнус заявив, що війна в Україні може призвести до розпаду росії.

Також Знай.ua писав про те, як Пономарьов розповів, як нафтове ембарго позначиться на економіці рф.