Про це він розповів у своєму блозі.

За словами письменника, основною причиною проблем української економіки та взагалі українського суспільства є кримінальний та становий держапарат.

«Тобто будь-яка реформа має починатися зі зміни цього держапарату, зміни його суті, його станів, зі зміни безкарності, відсутності конкуренції між гілками влади, відсутності впливу громадянського суспільства на держапарат. Тобто він так і залишається недоторканним», – пояснює Павло Себастьянович.

Основною ж проблемою української податкової системи він називає взаємодію підприємця та податкової служби. Зокрема, зазначає він, йдеться про те, що податкова надсилає листи, блокує рахунки, накладні, визначає провину, призначає штрафи, конфіскує, арештовує, проводить обшуки, чинить адміністративний тиск.

«Поки є всі ці повноваження, ніякого зростання економіки тут не буде, який би макіяж ви не робили на цій податковій системі», - наголошує Павло Себастьянович.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

За словами підприємця, жодне зниження ставок не змінить ситуації, якщо інспекції можуть просто прийти до офісу та забрати майно. Тобто, пояснює він, громадяни не можуть захистити свою власність.

«До вас будь-якої миті можуть вторгнутися будь-які інспекції, правоохоронні органи і в них будуть усі папери, все буде за законом. Тому всі ці органи, інспекції, прокурори, судді, у них усіх кругова порука і вони найбагатші люди в нашій країні, бо вони можуть увірватися до приміщення, до офісу будь-якої людини і пограбувати її безкарно», - пояснює Павло Себастьянович.

Єдиний вихід, каже письменник, це запровадження податку з транзакції з усіх, а не лише з юридичних осіб, бізнесу.

«Будь-яка податкова система передбачає податкового міліціонера, а податок із транзакції не передбачає. Тобто це єдина система, де немає податкової служби, її взагалі не потрібно», - наголошує Павло Себастьянович.

До того ж, додає підприємець, під час війни це єдиний спосіб усунути податківців і збирати такий бюджет, який потрібен. За його словами, банківська система сьогодні вже стала елементом грошової інфраструктури, тому плата за неї ні в кого не повинна викликати дискомфорту, адже транзакція обкладається податком, що йде на оборону, утримання пенсіонерів і це буде прозоро.

Як повідомляв Знай.ua, лідери G7 публічно висміяли російського диктатора путіну.

Також Знай.ua писав про те, що Жданов розповів, чому наше ППО ефективніше за російські ракети.