Про це він розповів на каналі Знай 24 у програмі «Что дальше?» із Вікторією Панченко.

«Через накачування інформаційного простору про те, що Україна веде контрнаступ у бік Херсона, у росіян навіть нерви не витримали і вони всерйоз сприйняли цю загрозу, тим більше Херсон для них – це дуже значуще місто», - зазначив Віктор Ягун.

Як зазначив військовий, Херсон – це єдиний обласний центр, який окупантам вдалося захопити після 24 лютого і якщо вони його втратять, то створений ними пропагандистський образ просто впаде, а плани окупувати Миколаїв, Одесу і вийти до Молдови остаточно перетворяться на шалену фантазію в дусі «взяти Київ за 3 дні».

«Коли Херсон буде звільнено, то становище угруповання російських військ на правому березі Дніпра буде дуже незавидним, адже залежать тільки від переправ та логістичних ланцюжків, які Україна взяла під свій вогневий контроль. Знищення цього угруповання буде дуже великим ударом, адже поповнити цей ресурс росія просто не зможе», - сказав Віктор Ягун.

За його словами, зараз росія навіть не має можливості евакуювати свої війська з правого берега Херсонщини. Як зазначив військовий, якщо Україна зачищає правий берег Херсонщини, тоді постає питання Нової Каховки, а це дуже значимо для росії, адже її захоплення означатиме, що Крим знову залишиться без води.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

«Усе це в комплексі є дуже неприємним для них, тому окупанти кинули резерви та війська, які мали наступати на інших напрямках», - наголосив Віктор Ягун.

Як повідомляв Знай.ua, футуролог Олексій Толкачов заявив, що не слід недооцінювати підтримку Заходу для України.

Також Знай.ua публікував слова політолога Володимира Фесенка про Тайвані: Мова може йти про пряме зіткнення двох наддержав США та Китаю.