Про це він розповів на своєму каналі "Вадим Карасьов".

«Говорити про такий серйозний наступ поки що зарано. Для цього потрібно збільшити постачання артилерії, насамперед ракетної, в Україну. Такий пакет нової допомоги Україні ухвалено у Вашингтоні на 550 млн доларів. Там нові HIMARS, боєприпаси до них. Навіть подейкують у Конгресі, що навіть, можливо, ці HIMARS будуть оснащені боєприпасами з дальністю 300 кілометрів. Це змінює не лише оперативну, але може змінити і стратегічну ситуацію, тому що HIMARS долітають до Криму, Кримського мосту», – заявив Вадим Карасьов.

Політолог також нагадав ситуацію, коли дрон упав на територію штабу Чорноморського флоту російської федерації та поранив шістьох співробітників. За словами Вадима Карасьова, це маленька військова акція, влаштована місцевими партизанами, символічна, у ній можна побачити новий знак.

«Як кажуть наші військові, наші генерали, заступник командувача Оперативної групи «Північ», ще паритету у нас із російською федерацією в артилерії поки немає, але є паритет на окремих ділянках фронту. Я так розумію, це стосується насамперед Донбасу. А от по всьому фронту, якщо взяти лінію від Харкова до Миколаєва, зрозуміло, що такого паритету ще немає», - зазначив політолог.

Вадим Карасьов підкреслив, що поки що немає таких серйозних резервів, щоб піти у серйозний масштабний контрнаступ насамперед на півдні України.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що росіяни вбили двох його побратимів і отримали миттєву розплату: боєць Іван пообіцяв боротися проти ворога до останнього.

Також Знай.ua писав, що терорист Стрєлков-Гіркін розповів про тих, хто познайомився з HIMARS: вони вже нічого не скажуть.