Про це він розповів під час другого дня всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

«За останні три роки зникло 47 тисяч підприємств, тобто 1200 підприємств зникає кожного місяця. У чому причина, куди зникають підприємства? Це ж не тільки одна люди-підприємець, яка кудись зникла, це сотні тисяч робочих місць, які зникають разом із підприємством», - повідомив Павло Себастьянович.

За словами підприємця, перша причина зникнення підприємств в Україні – це адміністрування ПДВ, коли податкова просто може заблокувати підприємство за якісь ризикові ознаки, і потім підприємство роками намагається відновити роботу. Наразі з 230 тисяч підприємств заблоковано 70 тисяч, які можна вважати кандидатами на знищення. Як повідомив Павло Себастьянович, інша причина зникнення підприємств – це перевірки.

«Зараз у нас в країні 56 тисяч інспекторів і 43 тисячі податківців, тобто разом 99 тисяч контролерів. І якщо в нас залишилася 231 тисяча платників ПДВ, то виходить 1 інспектор на 2 з половиною підприємства. Звичайно, вони знищать ці підприємства своїми запитами й обшуками», - заявив підприємець.

Павло Себастьянович наголосив, що тепер податківці мають право не тільки виписувати штрафи але й накладати арешт на майно та конфісковувати його, через що підприємці опинилися в ще більш скрутному становищі.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, воїни ЗСУ зібрали з трофейної російської техніки унікальну артустановку: ефективно «гасить» окупантів на передовій.

Також Знай.ua повідомляв, що головний тіктокер Кадиров відправляє в Україну нову партію «м'яса»: попередня швидко закінчилася.