Про це Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій сказав у проповіді з нагоди початку нового навчального року у Київських духовних школах.

«Важливо поєднати знання з мудрістю. Знання - це набір інформації, що зберігається в клітинах людського мозку, а мудрість - це те, що дається за любов і страх перед Богом:

«Початок премудрості страх Господній» (Притч. 1:7). Та людина, котра здобуває мудрість і має знання, вважається високоосвіченою людиною, яка знає закони життя і вміє ними правильно розпоряджатись для своєї користі і тих, хто поряд», -підкреслив Митрополит Онуфрій.

Предстоятель побажав викладачам з любов’ю та терпінням навчати своїх вихованців, а студентам – зі смиренням осягати науки, які їм викладатимуть, і старатися бути християнами і за знаннями, і по життю.

Митрополит Онуфрій зазначив, що Господь дає благодать для проходження життєвих випробувань і необхідно сприймати усе, що Він посилає, з вдячністю.

Популярні новини зараз

За мобільний зв’язок будемо платити вдвічі дорожче: ціни піднімуть усі оператори

У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше

Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання

Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі

Показати ще

«Та людина, котра із смиренням і терпінням сприйме цю благодать, вона укріплюється цією благодаттю, все терпить і все перенесе, не втрачаючи при цьому своєї людської гідності… І тому, що б Господь нам не попустив, ми будемо дякувати Богові, зі смиренням приймати це і будемо намагатися у цих випробуваннях не втрачати свою любов до Бога і ближнього. Нехай Господь укріпляє і допомагає усім нам», - побажав Блаженніший.