Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

Як розповідає експерт, Османська імперія за законами жанру ґрунтувалася не на національному факторі, а саме на ідеологічному, на системі цінностей, на ісламі. А те, що стосується етнічних чи регіональних факторів, констатує він, не відігравало ролі як такої загалом. З іншого боку, зазначає гість програми, згодом турки почали приватизувати на династичному рівні османську корону, це був уже кінець Османська імперія, коли вони почали відходити від тих основ, що були визначені самому халіфату.

«Релігія ісламу – це експансія за природою, треба було його нести і далі, краще торгівлею, укладанням шлюбів, якихось спілок, але в основному, на жаль, мечем, як і завжди буває з імперіями. Спочатку мечем, а потім уже починають ознайомлювати з принадами ісламу. Але, на жаль, так і сталося. Кров завжди була тим паливом, яке розширювало та просувало інтереси імперії. Це для всіх імперій, не лише для ісламської, і досі ми бачимо результати імперських амбіцій деяких суб'єктів міжнародного права», - пояснює Аурагх Рамдан.

Тепер, констатує він, місце спадщини Османської імперії, зрозуміло, Туреччина як національна держава. Як пояснює експерт, вона була компонентом, ядром, метрополією, політичною столицею, скарбницею, що дозволяло їй бути такою областю, департаментом, який керував іншими народами.

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський пояснив, чи дії росії підходять під визначення тероризму.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Табах пояснив, що диктатори хочуть чути лише добрі новини.