Про це він розповів у програмі «Воєнний кабінет».

Як пояснює експерт, класика будь-якої війни – це більше поранених і санітарних втрат, ніж загиблих. За його словами, тут працює критерій 1:3, коли на одного загиблого десь три поранених, може бути більше чи менше, але це співвідношення є. Тим не менш, розповідає експерт, міністр оборони росії заявив, що у ЗСУ якраз-таки навпаки: нібито втратили загиблими більше, ніж пораненими.

«У нього це не зійшлося, він збрехав, звичайно. Феноменально просто, я вважаю, що на цьому треба зробити акцент. Уявіть собі, він виходить і каже, що все йде начебто за планом, все добре для російської армії, втратили 5937 людей і треба мобілізувати 300 тисяч. Негативно нападають», - коментує Олександр Мусієнко.

Окрім цього, додає він, глава Міноборони росії заявив про невеликі втрати їхньої армії, збереження боєздатності, війну з НАТО і всім Заходом. Тим не менш, констатує експерт, йдеться радше про негативний наступ і тактичний відступ, як уже жартують, до воронежа згідно з цим хитрим планом. А мобілізація у 300 тисяч, підкреслює він, з військової точки зору просто абсурдна.

«Я думаю, що 300 тисяч не буде. росіяни почали від учора демонструвати свій патріотизм, вони не чекали звернення путіна, вони почали одразу купувати квитки на всі можливі напрямки, куди ще з росії можна виїхати. Як справжні патріоти. Вони продемонстрували, що до військкоматів бігти не збираються і шукають причини. І таких випадків буде більше», - стверджує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв розповів, що у сучасному світі домінують страхи та враження.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський повідомив, чи помітили росіяни зміну у свідомості українців.