Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Ця війна не за територію Донбасу, ця війна за повний контроль росії над Україною і припинення існування України й українства як феномену. Цей конфлікт зупинити можна, припинити можна на якийсь час, але виграти його зможе тільки встановлення порядку співжиття в одних географічних просторах», - повідомив Олександр Новохатський.

За словами публіциста, потрібно чітко розуміти українську ідентичність, необхідно чітко відмежовувати російську ідентичність, і потім уже виходити з цих розумінь для пошуку формули оцього порядку співжиття після перемоги України у війні.

«Якщо ми дуже хочемо виграти цю війну, ми мусимо чітко зрозуміти, що таке наша ідентичність, який порядок ця ідентичність вимагатиме в майбутньому після перемоги», - заявив Олександр Новохатський.

Як писав раніше Знай.ua, публіцист Олександр Новохатський пояснив, звідки в українців потяг до свободи: «Це підтверджується всім».

Популярні новини зараз

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що публіцист Олександр Новохатський пояснив, якою буде перемога України: «Несе етику українства».