Про це він розповів на каналі «Легіст».

«У цьому я бачу певне пояснення, яке будується на історичних подіях. Італія фактично Другу світову війну програла на боці Гітлера, тому що так підтримала, і я вже не говорю про Першу світову війну. Тобто оця пам’ять цієї, скажімо, поразки драматичної формує їхнє сьогоднішнє ставлення до війни», - повідомив Тарас Семенюк.

За словами журналіста, Італія дотримується такої позиції, що, якщо вона надає зброю, то вже вважається учасником війни. Як наголосив Тарас Семенюк, і в цьому питанні не важливо, чи продає Італія зброю, чи надає її Україні безкоштовно, чи дає в лізинг. В Італії чимало пацифістів в політичних і громадських угрупованнях, які виступають категорично проти такого кроку.

«Тобто тут Італія проявляє себе як певний такий суб’єкт, хоча це не є панівна позиція. Оцю військову допомогу ми отримує зараз завдяки Драґі, який був ще прем’єр-міністром», - додав Тарас Семенюк.

Як писав раніше Знай.ua, політичний аналітик розповів, чи можливий мир між Україною та росією.

Популярні новини зараз

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що політтехнолог Віктор Небоженко розповів, що стало справжнім українським дивом під час війни.