Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Вважаю, що таке ставлення німців, французів, іспанців, італійців, греків тому, що це не їхня війна, їх же там нема, їхні ж люди не гинуть, тому навіщо туди втручатися. Тому пояснити їм дуже важко.», - міркує Георгій Біркадзе.

Принагідно експерт згадує, як їздив у Париж на Форум щодо відбудови Україні і побачив, що там справді не відчувається, що йде війна. До того ж, додає він, щодо передачі зброї нам у європейців є страх щодо деяких технічних факторів.

«Але сьогодні вирішується доля нашої держави, ми говоримо, що або буде Україна, або не буде. Не тому, що у нас немає віри, є якісь сумніви. Ні, тому що ворог територіально у 30-40 більший, ніж ми», - підкреслює Георгій Біркадзе.

Водночас він зазначає, що нерозуміння реалій нашої війни радше стосується простих людей, але аж ніяк не влади. Тобто, констатує експерт, Шольц, Макрон, попередній прем’єр-міністр Італії точно все розуміють, адже вони тут були.

Популярні новини зараз

Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Буряченко розповів, кому більше довіряють українці – новим антикорупційним органам чи старим силовикам.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, яка мета боротьби з корупцією в Україні.